Logo

logo

Muzikale leiding

 

paul hanrathDIRIGENT

Vocal Tour staat onder leiding van Paul Hanrath (1961). Met het dirigeren kan Paul zijn passie voor muziek kwijt. Paul is afkomstig uit midden Limburg waar hij rond zijn achtste jaar begon met vioollessen. Naast het leren vioolspelen ontstond al snel ook interesse voor harmonieleer. Paul vindt goede harmonie zowel in de muziek als ook in de groep een belangrijke basis voor een goed gevoel bij het muziek maken. Verbinding tussen de koorleden stimuleert een goede samenklank. Een goede samenklank stimuleert weer de verbinding tussen de musici onderling en met het publiek. Hoewel de beide koren waaruit Vocal Tour is ontstaan een lange en boeiende voorgeschiedenis kennen, is Vocal Tour zelf als zodanig een jong en nieuw koor. Dat geeft een extra dimensie aan het muziek maken met elkaar.

Paul heeft er plezier in om samen met de zangers en zangeressen van Vocal Tour en Yuliya de reis te maken door de klassieke, moderne en wereldmuziek.

 In de kantooruren heeft Paul een baan als informatie analist in de ICT.

In het verleden heeft Paul de leiding gehad over Musical Sound [ Heemskerk],  Hollandse Nieuwe (Heemskerk), Lietissimo (Castricum)  en  is hij repetitor geweest bij de theatergroep Turba (Nijmegen).

Paul zijn studieachtergrond is twee jaar conservatorium met viool en muziektheorie; hij heeft klassieke talen gestudeerd en praktijkgerichte informatica en professionele communicatie.

Hij woont in Castricum met vrouw en twee kinderen.

   Yuliya-5PIANISTE

Yuliya Ponomaryova is afkomstig uit Karaganda in Kazachstan. Al vroeg in haar jeugd verhuisde ze met haar ouders naar Oekraïne waar ze op 7-jarige leeftijd haar eerste pianolessen kreeg.  Haar professionele opleiding volgde zij aan het Muziek College van Dzerzhinsk en het Muziekpedagogisch Instituut van Melitopol. Ze slaagde er cum laude voor haar examens. 

Yuliya gaf les op meerdere scholen in Donetsk en omgeving en begeleidde er diverse solisten. In 2007 vertrok ze naar Nederland. Zij richtte er het ensemble Musica Nostalgia op. Musica Nostalgia bestaat uit vier professionele musici uit Oekraïne en Rusland die al geruime tijd in Nederland wonen en werken. Met Musica Nostalgia geeft zij diverse concerten in binnen- en buitenland. Het repertoire van Musica Nostalgia bestaat uit serenades, romances en humoristische karakterstukken uit de rijke Russische muziekliteratuur.
 
Yuliya heeft haar eigen piano lespraktijk in Heemskerk en begeleidt diverse koren.
Sinds 2011 was zij de vaste pianiste van Vocal Choice , na de samenvoeging met het koor Tourdion ook van Vocal Tour.