Logo

logo

Archief

2023

16 december  Optreden tijdens het Candle Light Evenement op het Bakkerspleintje in Castricum

4 november  Concert met thema “Liefde is alles” in de Dorpskerk in Castricum met gastoptreden van Klezmergroep Freilach

17 juni  Optreden tijdens het UITfestival in de theaterzaal van Geesterhage

15 januari Paradiso Korendagen in Amsterdam

2022

11 juni Castricum UITfestival bij Geesterhage

2020

18 januari Paradiso Korendagen in Amsterdam

2019

13 oktober  Lustrumviering Vocal Tour in De Oude Keuken in Castricum

21 September   Vrijburcht Korenfestival  in Heemskerk

23 maart  Themaconcert “Wat(er) beweegt” in de Dorpskerk in Castricum

2018

14 oktober Korenmarathon Aalsmeer

2 juni Korendag Monnickendam

8 april Heemskerkerduin Korenroute

2017

4 november Concert Varié in Mare Nostrum te Alkmaar

28 oktober Eerste concert in de theaterzaal Koningsduyn van Geesterhage met gastoptreden van Camadou

16 september Vrijburcht Korenfestival in Heemskerk

3 februari Optreden met Ernest Beuving in Geesterhage

2016

29 oktober  Themaconcert “Natuurlijk-Vocal Tour”

17 september  Vrijburcht Korenfestival in Heemskerk

17 januari  Paradiso Korendagen in Amsterdam

2015

14 november Bij het “Concert Varié”, georganiseerd door de Nederlandse Bond van Zangkoren in wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar werden vijf liederen uit het repertoire ten gehore gebracht.

31 oktober  Eerste grote concert gehouden in de Maranathakerk met een gastoptreden van het Dubbelkwartet “Phonation”, o.l.v. Piet de Groot.

Onderstaand de recensie van het concert van 31 oktober 2015, geschreven door de heer Tom van Brederode:

In een bijna overvolle Maranathakerk werd voor een enthousiast publiek door twee koren een zeer gevarieerd programma gepresenteerd. Het koor Vocal Tour is ontstaan uit een fusie van twee Castricumse koren, Tourdion en Vocal Choice, en bestaat uit 55 leden. Dit was de eerste keer dat dit nieuwe koor te horen was. Het programma was zeer gevarieerd, van een lied uit de Renaissance tot Schubert en  van Mozart tot Scarborough Fair, en het was duidelijk dat er met grote inzet en enthousiasme aan dit concert was gewerkt. Het koor kende haar partijen en op een enkele uitzondering na kwam de sfeer van de de stukken goed over. Het was ook duidelijk dat dit een beginnend koor is. In hun enthousiasme kwamen er hier en daar intonatieproblemen voor en ook de wisselingen in dynamiek liet af en toe wat te wensen over, overigens meer aan het begin van het concert dan aan het eind: een gevolg van beginners nervositeit misschien? Wat teleurstellend was de uitvoering van Franz Schuberts The Linden Tree, (Der Lindenbaum), waarin de nostalgie en het gefrustreerde verlangen in de tekst niet echt uit de verf kwam, maar dat kan gelegen hebben aan de keuze van het arrangement.  Dat men echter een stuk als het slotkoor uit Mozarts Die Zauberflöte aandurft en tot een goed einde brengt is bewonderenswaardig!

Net als bij Vocal Tour staat bij het Dubbelkwartet Phonation het plezier en het enthousiasme voorop, maar het is duidelijk dat de lange ervaring van deze groep telt. Ook hier werd het publiek verrast met een verscheidenheid aan stukken, soms met grote dynamiek en intensiteit gezongen, ook al zou in de wat zachtere passages de projectie van de stemmen hier en daar beter kunnen.

Over het algemeen dus van beide koren,  hun dirigenten en begeleiders een mooie prestatie, die door de aanwezigen op waarde  werd geschat en terecht met een staande ovatie werd beloond.

Veel succes met het koor voor de toekomst.

Groet, Tom van Brederode.

 

19 september  Vrijburcht Korenfestival in Heemskerk 

 

Interprovisatiedag

In april 2015 werd een “interprovisatiedag” met enkele workshops georganiseerd met het doel elkaar naast de wekelijkse zangrepetities beter te leren kennen. Een theatercoach en lachcoach maakten deze dag tot een groot succes.

 

2014

5 oktober   Optreden  tijdens de herdenking van de Slag bij Castricum in de Pancratiuskerk

 

Ontstaansgeschiedenis

 

Vocal Tour is in 2012 ontstaan door het samengaan van de twee koren Tourdion en Vocal Choice. Zo’n 11 jaar daarvoor (2003) zijn deze twee koren ontsproten aan het Toonbeeldkoor en nu met deze fusie weer samengekomen. Omdat de dirigent van Tourdion het na 11 jaar wat rustiger aan wilde gaan doen was dit koor genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent. Al snel kwam het idee naar voren om bij Vocal Choice te informeren wat zij van een samengaan dachten. Vocal Choice had net een nieuwe dirigent en evenals Tourdion kampten zij met een dalend ledenaantal en weinig mannenstemmen. Omdat beide koren een soortgelijk repertoire hadden en op dezelfde avond repeteerden, werd al vrij snel duidelijk dat samengaan een goede mogelijkheid zou zijn. Er werd dan ook besloten samen verder te gaan onder de naam Vocal Tour.

Op 27 augustus 2014 was de eerste repetitie, afgesloten met een kennismakingsborrel.

De repetities van Vocal Choice werden aanvankelijk gehouden in het Witte Kerkje op het landgoed Duin en Bosch, waar Vocal Tour tot eind 2014 de repetities had. Omdat het kerkje verkocht zou gaan worden is bij Toonbeeld (de repetitieruimte van Tourdion) geïnformeerd of Vocal Tour daar vanaf begin januari 2015 terecht kon voor de repetities.

Al snel na de eerste repetities volgde het eerste optreden. Vocal Tour werd gevraagd om twee nummers te zingen in de Pancratiuskerk tijdens de herdenking van de Slag bij Castricum op 5 oktober 2014. Het Italiaanse strijdlied Bella Ciao en het lied This World van Ludwig van Beethoven werden ten gehore gebracht.

Het tweede optreden voor Vocal Tour werd medio december 2014 gegeven in de vorm van een kerstconcert voor de cliënten van GGZ Dijk en Duin. Dit concert werd jaarlijks door Vocal Choice verzorgd, nu door Vocal Tour.